Продукти: (за 4 порции)
• 2 ч.ч.сметана
• 1 ч.ч. пресен грах
• 2 картофа
• 1/3 малък патладжан
• 1/2 глава целина
• 1 домат
• 1 чушка
• 1 връзка магданоз
• 1-2 скилидки чесън
• 1 ч.л. риган
• 1 стрък копър
• 1 листо мента
• 1 голяма бучка краве масло
• подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Нарязваме зеленчуците и ги варим на тих огън в подсолена вода, към която сме прибавили половината от маслото.
Когато омекнат прибавяме претрития домат, но без семки, наситнените зелении, подправките и сметаната. Опитваме на вкус, пускаме още малко масло за аромат, похлупваме и доваряваме супата.
Пасираме до гладка смес и сервираме.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...