Продукти:
• 3 връзки репички с листата
• 2 глави лук
• 750 г картофи
• 2 с.л. олио
• 1/2 ч.ч. бяло вино
• 1 л бульон
• 150 г сметана
• черен пипер, индийско орехче
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме лука и картофите и ги нарязваме на кубчета, които задушаваме в сгорещеното олио. Прибавяме виното и бульона и варим на бавен огън 10 минути.
Пасираме картофите и прибавяме 1/4 от репичките, нарязани на колелца, и листата и задушаваме 5 минути. Пасираме зеленчука.
Подправяме със сметана, лимонов сок, сол, черен пипер и индийско орехче. Гарнираме порциите с останалите репички, нарязани на колелца и листата, нарязани лентички.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...