Продукти:
• 3 връзки репички с листата
• 2 глави лук
• 750 г картофи
• 2 с.л. олио
• 1/2 ч.ч. бяло вино
• 1 л бульон
• 150 г сметана
• черен пипер, индийско орехче
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме лука и картофите и ги нарязваме на кубчета, които задушаваме в сгорещеното олио. Прибавяме виното и бульона и варим на бавен огън 10 минути.
Пасираме картофите и прибавяме 1/4 от репичките, нарязани на колелца, и листата и задушаваме 5 минути. Пасираме зеленчука.
Подправяме със сметана, лимонов сок, сол, черен пипер и индийско орехче. Гарнираме порциите с останалите репички, нарязани на колелца и листата, нарязани лентички.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...