Продукти: (за 6 порции)
• 250 г аспержи
• 2-3 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 200 г кашкавал
• 1 яйце
• сокът от половин лимон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Киснем нарязаните на малки парченца аспержи около 1 ч в студена вода, за да отстраним горчивината им. Изплакваме, заливаме ги с 1,5 л студена подсолена вода и варим, докато омекнат добре. Пасираме ги още горещи и ги връщаме в бульона.
Правим светла запръжка от олиото и брашното и я сипваме в супата. Подправяме с черен пипер и варим още 10 мин. Изчакваме супата да изстине и застройваме с лимоновия сок и разбитото яйце.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...