Продукти: (за 5 порции)
• 500 г картофи
• 1 глава кромид лук
• четвърт целина
• 1 морков
• 50 г краве масло
• 1 л вода
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме лука, целината, моркова и картофите, нарязваме ги на ситно и ги сваряваме в малко количество подсолена вода. Разбиваме зеленчуците с миксер или ги претриваме през гевгир.
Заливаме полученото пюре с останалото количество вряща вода, посоляваме и кипваме на огъня. Подправяме супата с маслото и черния пипер.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...