Кулинарни рецепти » Агнешко стофато

 Агнешко стофато

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг агнешко месо
• 20 стръка пресен чесън
• 20 стръка пресен лук
• 1 к.ч. олио
• 2 равни с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1/2 к.ч. оцет
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парчета, които пържим в сгорещената мазнина, докато се позачервят. Изваждаме ги и в същата мазнина запържваме брашното. Поръсваме червения пипер и отстраняваме от огъня.

Изчистваме чесъна и лука и ги попарваме във вряла вода, за да поомекнат. След това ги навиваме поотделно на венчета.

Нареждаме половината от венчетата в приготвената запръжка. Върху тях нареждаме запърженото месо и покриваме с останалите венчета. Наливаме оцета и 1 ч.ч. топла вода. Прибавяме дафиновия лист, черен пипер и сол на вкус. Варим ястието на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Начало