Продукти:
• 5 свински пържоли
• 10 скилидки чесън
• 2 с. л. брашно
• 1 к.ч. олио
• сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Начукваме пържолите с дървено чукче, поръсваме ги със сол и черен пипер, овалваме ги в брашно и ги изпържваме. След изваждането им в същата мазнина запържваме ситно нарязаните скилидки чесън.
Връщаме пържолите, захлупваме с капак и задушаваме 8-10 минути на слаб огън. Поднасяме с пържени картофи.
Пържолите стават по-вкусни и по-крехки, ако при задушаването им прибавим 1/2 чаена чаша червено вино.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...