Продукти: (за 4 порции)
• 8 големи узрели кайсии
• 1 1/2 ч.ч. бяло вино
• 250 мл прясно мляко
• 1 виенска кифла
• 2 жълтъка
• 60 г захар
• лимонена кора
Начин на приготвяне:
Обелваме кайсиите и отстраняваме костилките им.
Задушаваме половината от кайсиите в малко бяло вино.
Сваряваме останалите кайсии в прясното мляко заедно с натрошената кифла и малко настъргана лимонова кора. Пресоваме сместа и прибавяме към нея виното, захарта и жълтъците, разбити с 2 с.л. вода.
Притопляме и заливаме задушените кайсии. Изстудяваме много добре и поднасяме.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...