Продукти: (за 4 порции)
• 8 големи узрели кайсии
• 1 1/2 ч.ч. бяло вино
• 250 мл прясно мляко
• 1 виенска кифла
• 2 жълтъка
• 60 г захар
• лимонена кора
Начин на приготвяне:
Обелваме кайсиите и отстраняваме костилките им.
Задушаваме половината от кайсиите в малко бяло вино.
Сваряваме останалите кайсии в прясното мляко заедно с натрошената кифла и малко настъргана лимонова кора. Пресоваме сместа и прибавяме към нея виното, захарта и жълтъците, разбити с 2 с.л. вода.
Притопляме и заливаме задушените кайсии. Изстудяваме много добре и поднасяме.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...