Продукти: (за 4 порции)
• 500 г кайсии /праскови или сливи/
• 100 г захар
• 50 г нишесте
• 100 г сметана
• 100 мл бяло десертно вино
Начин на приготвяне:
Нарязваме кайсиите на парчета, заливаме ги с гореща вода, колкото да ги покрие, и ги варим в закрит съд. След като се сварят пасираме.
Отделяме полученото пюре, а остатъците заливаме с малко вода и отново ги варим. Прецеждаме получената извара и заливаме с нея пюрето. Добавяме виното и кипваме супата.
Прибавяме нишестето, размито в малко вода, и отново кипваме. Поднасяме супата гарнирана със сметана.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...