Продукти: (за 4 порции)
• 500 г кайсии /праскови или сливи/
• 100 г захар
• 50 г нишесте
• 100 г сметана
• 100 мл бяло десертно вино
Начин на приготвяне:
Нарязваме кайсиите на парчета, заливаме ги с гореща вода, колкото да ги покрие, и ги варим в закрит съд. След като се сварят пасираме.
Отделяме полученото пюре, а остатъците заливаме с малко вода и отново ги варим. Прецеждаме получената извара и заливаме с нея пюрето. Добавяме виното и кипваме супата.
Прибавяме нишестето, размито в малко вода, и отново кипваме. Поднасяме супата гарнирана със сметана.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...