Кулинарни рецепти » Плодова супа

 Плодова супа
/Германия/

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг кайсии
• 1 лимон
• 5 зрънца карамфил
• 75 г захар
• 3 с.л. нишесте
• 3 с.л. коняк
• 8 бучки захар
• канела

Начин на приготвяне:

Попарваме кайсиите във вряща вода, обелваме ги и ги нарязваме.

Напръскваме с лимонов сок кубчетата захар, прибавяме ги към кайсиите и ароматизираме с карамфилчетата и канелата.

Разтваряме захарта в 1 л вода и заливаме кайсиите.

Варим всичко 15 мин. Пасираме кайсиите, прибавяме нишестето и варим още 1-2 мин на огъня.

Изчакваме супата да изстине и прибавяме коняка. По желание можем да гарнираме с листенца мента или индрише.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало