Кулинарни рецепти » Родопски кебап

 Родопски кебап

Продукти:

• 600-700 г обезкостено телешко месо
• 6 с.л. олио
• 2 глави лук
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. ориз
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на малки хапки и го запържваме в половината от олиото. Добавяме ситно нарязания лук и също го запържваме.

Щом стане златист, сипваме брашното и доматеното пюре, размито в малко вода. Наливаме топла вода, която да покрие продуктите, подправяме с черен пипер и сол на вкус, захлупваме и варим на тих огън, докато месото омекне.

Отделно запържваме ориза в останалата мазнина. Щом стане стъклен, наливаме малко топла вода и задушаваме, докато омекне. Разпределяме задушения ориз в чиниите за сервиране, а върху него подреждаме месото.

Автор: Здравка Костадинова

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Начало