Кулинарни рецепти » Пролетна яхния по унгарски

 Пролетна яхния по унгарски

Продукти:

• 200 г агнешко месо
• 200 г телешко месо
• 1-2 с.л. свинска мас
• 2 връзки зелен лук
• 2-3 листа от маруля
• 5-6 скилидки чесън
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно, магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме двата вида месо на парченца, които запържваме в разтопената мас. Прибавяме ситно нарязаната бяла част на лука и също я позапържваме. Поръсваме брашното, прибавяме доматеното пюре, размито с малко вода и задушаваме няколко минути.

После подправяме с черен пипер и сол на вкус, разбъркваме и прибавяме нарязаните чесън, листа от маруля и пера от лука. Задушаваме, докато поомекнат и тези продукти, наливаме топла вода или бульон и оставяме яхнията да ври на тих огън до готовност. Преди поднасяне поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало