Кулинарни рецепти » Омлет с покълнали семена

 Омлет с покълнали семена

Продукти: (за 2 порции)

• 5 яйца
• 2 с.л. минерална вода
• 1 с.л. сметана
• 3 с.л. соев сос
• 1 ч.л. царевично нишесте
• 30 г покълнали соеви семена
• 2 стръка зелен лук
• 50 мл гъбен или зеленчуков бульон
• 2 с.л. краве масло
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на парченца, с дължина 2-3 см. Покълналите семена бланшираме 2-3 мин във вряща вода. Запържваме лука в маслото, прибавяме семената и пържим още 3-4 мин.

Размиваме царевичното нишесте с 2 с.л. соев сос, смесваме с бульона и сипваме към зеленчуците. Поръсваме с черен пипер и оставяме на слаб огън сместа да се сгъсти, като бъркаме непрекъснато.

Разбиваме яйцата със сметаната, 1 с.л. соев сос , черен пипер и минералната вода. Приготвяме 2 омлета с голям диаметър, които преди да се сгъстят, пълним с плънката и пържим от двете страни да зачервяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало