Продукти: (за 2 порции)
• 5 яйца
• 2 с.л. минерална вода
• 1 с.л. сметана
• 3 с.л. соев сос
• 1 ч.л. царевично нишесте
• 30 г покълнали соеви семена
• 2 стръка зелен лук
• 50 мл гъбен или зеленчуков бульон
• 2 с.л. краве масло
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на парченца, с дължина 2-3 см. Покълналите семена бланшираме 2-3 мин във вряща вода. Запържваме лука в маслото, прибавяме семената и пържим още 3-4 мин.
Размиваме царевичното нишесте с 2 с.л. соев сос, смесваме с бульона и сипваме към зеленчуците. Поръсваме с черен пипер и оставяме на слаб огън сместа да се сгъсти, като бъркаме непрекъснато.
Разбиваме яйцата със сметаната, 1 с.л. соев сос , черен пипер и минералната вода. Приготвяме 2 омлета с голям диаметър, които преди да се сгъстят, пълним с плънката и пържим от двете страни да зачервяване.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...