Продукти:
• 6 яйца
• 1 с. л. масло
• 100 мл прясно мляко
• 1 ч.ч. сладко от боровинки
• 1 щипка сол
• пудра захар
Начин на приготвяне:
Разбиваме добре яйцата и млякото със солта. Нагорещяваме маслото и изсипваме яйчната смес. Пържим на силен огън.
Когато яйцата се сгъстят и се отлепват лесно от тигана, сипваме сладкото върху едната половина на омлета и прегъваме другата половина така, че да се покрие сладкото. Посипваме с пудра захар.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...