Кулинарни рецепти » Боровинков омлет

 Боровинков омлет

Продукти:

• 6 яйца
• 1 с. л. масло
• 100 мл прясно мляко
• 1 ч.ч. сладко от боровинки
• 1 щипка сол
• пудра захар

Начин на приготвяне:

Разбиваме добре яйцата и млякото със солта. Нагорещяваме маслото и изсипваме яйчната смес. Пържим на силен огън.

Когато яйцата се сгъстят и се отлепват лесно от тигана, сипваме сладкото върху едната половина на омлета и прегъваме другата половина така, че да се покрие сладкото. Посипваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало