Продукти: (за 4 порции)
• 600 г черен дроб
• 200 г пушени гърди
• 1 ч.ч. прясно мляко
• сол, черен пипер
За гарнитурата:
• 100 г пушени гърди
• 2-3 глави лук
• 2-3 с.л. олио
• 1 кг моркови
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме дроба на тънки филийки, които киснем 2 часа в прясното мляко. Отцеждаме и завиваме всяка филийка плътно в тънък резен пушени гърди. Забождаме с клечка за зъби и печем на скара до равномерно поруменяване на гърдите. Поръсваме със сол и черен пипер. Държим на топло място.
Нарязваме на ситно гърдите за гарнитурата и в тенджера под налягане ги задушаваме 10 мин заедно с нарязания на ситно лук, олиото и 1 к.ч. вода. Към стопения лук прибавяме морковите, нарязани на колелца, солим, заливаме с 1 к.ч. топла вода и задушаваме още 10 мин.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...