Кулинарни рецепти » Панирано шкембе

 Панирано шкембе

Продукти:

• 1 шкембе
• 2-3 яйца
• 1-2 с. л. брашно
• 1 к.ч. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме шкембето. Сваряваме го в подсолена вода и го нарязваме на по-едри парчета.

Разбиваме яйцата с брашното и малко сол. Потапяме всяко парче шкембе в яйчената смес и го пускаме в сгорещеното олио. Пържим от двете страни до зачервяване.

Автор: Димитрина Георгиева

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало