Кулинарни рецепти » Сарми от агнешко дроб

 Сарми от агнешко дроб

Продукти: (за 8 порции)

• 1 агнешко сърце
• по 1 черен и бял агнешки дроб
• 2 агнешки ципи
• 2 връзки пресен лук
• 250 г спанак
• 1 к.ч. ориз
• 1ч.ч. прясно мляко
• 6-7 яйца
• черен и червен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме добре дроба и сърцето, заливаме ги с гореща вода и слагаме да се варят около 15 мин. След това ги изцеждаме, оставяме ги да поизстинат и ги нарязваме на дребни парченца.

Нарязваме на дребно лука и го запържваме в 2-3 с.л. олио, прибавяме нарязаните дреболии, а също така почистения, измит и ситно нарязан спанак. Разбъркваме сместа, прибавяме ориза и ситно нарязания магданоз и пържим всичко около 10 мин. След това заливаме с млякото и оставяме да поври, за да се посгъсти. Отстраняваме от огъня, посоляваме, поръсваме с черен и червен пипер, а когато сместа поизстине, прибавяме 3 яйца, предварително добре разбити, и разбъркваме.

Разрязваме агнешките ципи на 8 парчета. Във всяко парче слагаме част от сместа и завиваме на сарми, без да стягаме. Нареждаме сармите в тавичка със завитата страна нагоре. Заливаме ги с 1 ч.ч. от водата, в която сме варили дреболиите, и ги слагаме да се пекат в умерена фурна, като от време на време ги обливаме със соса, в който се пекат. Преди да извадим сармите от фурната, заливаме ги с 2-3 разбити яйца и ги оставяме само да се запекат.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало