Кулинарни рецепти » Език в лимонов сос

 Език в лимонов сос

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 език
• 1 глава лук
• 1 с.л. брашно
• 2 с.л. краве масло
• 1 яйце
• сокът от 1 лимон
• бахар, дафинов лист
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Сваряваме езика в подсолена вода заедно с подправките. Изваждаме го, обливаме със студена вода и обелваме от ципата. Оставяме да изстине и го нарязваме на тънки филийки. Прецеждаме бульона.

Правим светла запръжка от маслото и брашното, която разреждаме с прецеден бульон на гладка кашичка. Слагаме парченцата език, възвираме и когато ястието поизстине, го застройваме с разбития с лимоновия сок жълтък.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало