Продукти: (за 4 порции)
• 680 г черен дроб
• 60 г краве масло
• 2 яйца
• 1-2 с.л. брашно
• сол
Начин на приготвяне:
Прекарваме почистения и измит дроб през месомелачка и го смесваме с накиснатия и отцеден хляб. Прибавяме яйцата, посоляваме и омесваме.
Получената смес е рядка и от нея трудно се правят кюфтета, ето защо гребваме с лъжица, овалваме в брашното, оформяме кюфтенца и пържим в гореща мазнина.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...