Продукти:
• 500 г телешки бял дроб
• 1 сърце
• 1 език
• 150 г шунка
• 3 връзки корени за супа
• 1 к.ч. олио
• 5-6 с.л. брашно
• 2-3 яйца
• 1-2 глави лук
• 1-2 скилидки чесън
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 7-8 ч.ч. костен бульон (или подсолена вода)
• 1 щипка настъргано индийско орехче
• настъргана лимонова кора
• копър, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме дреболиите в бульона, като периодично обираме пяната. Изваждаме полусварения език, изплакваме го със студена вода, обелваме го и отново го връщаме в бульона. След 30 мин прибавяме корените, нарязани на едро и продължаваме да варим до омекване на продуктите.
Изваждаме дреболиите и ги нарязваме на ситно. Прибавяме ситно нарязаната шунка и яйцата, подправяме с черен пипер и сол и омесваме добре. Разстиламе сместа в тавичка и печем, докато стегнат яйцата. После разпределяме в чиниите за сервиране, като във всяка чиния слагаме и по малко от сварените ароматни корени.
Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в 1-2 с.л. олио. Приготвяме светла запръжка от брашното и останалото олио. Разреждаме с млякото и прецедения бульон. Посоляваме получения сос и го подправяме с наситнен копър, настъргана лимонова кора, оцет и индийско орехче. Кипваме и отстраняваме от огъня.
Заливаме порциите с горещия сос и към всяка прибавяме по малко от изпържения лук.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...