Кулинарни рецепти » Гювеч с агнешки дреболии

 Гювеч с агнешки дреболии

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг агнешки дреболии
• 100 г кайма /смес/
• 3 с.л. олио
• 100 г краве масло
• 3 глави лук
• 5-6 домата
• 2 моркова
• 2 зелени чушки
• половин глава целина
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Оставяме далака цял, а останалите дреболии нарязваме на малки парченца. С остър нож правим разрез по дължината на далака.

В сгорещеното олио запържваме леко каймата, заедно с 1 глава ситно нарязан лук, 2 настъргани домата, 1 с.л. наситнен магданоз и сол на вкус. Пълним далака с тази смес и го слагаме в намеслена тавичка заедно с останалите дреболии.

Отгоре покриваме с останалия лук, нарязан на ситно, морковите, нарязани на колелца, доматите, нарязани на малки парченца, чушките, нарязани на ивички, нарязаната на малки кубчета целина и 2 с.л. наситнен магданоз.

Поръсваме с червения пипер и разтопеното масло. Наливаме топла вода до 2/3 от височината на продуктите и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало