Продукти за 2-3 порции:
• 200-300 г колбаси
• 1 стрък праз
• 1 ч.ч. бульон
• 1с.л. брашно
• 2-3 с.л. мазнина
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в мазнината. Прибавяме нарязаните на парченца колбаси и задушаваме, докато омекнат.
Поръсваме с брашното, заливаме с горещия бульон /или вода/, подправяме на вкус с черен пипер и сол /по желание можем да прибавим 1 ч.л. доматено пюре/, похлупваме и оставяме ястието да къкри на тих огън, докато остане на мазнина.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...