Кулинарни рецепти » Карначета с родопски боб в гювече

 Карначета с родопски боб в гювече

Прoдукти:

• 500 г карначета
• 400 г едър зрял родопски боб
• 2 глави лук
• 8 печени и обелени червени пиперки
• 4 с.л. зехтин
• 1 с.л. сух джоджен
• чубрица, риган, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме боба до пълна готовност. Нарязваме лука на полумесеци и го запържваме в зехтина, след което прибавяме нарязаните пиперки и пържим още 5 минути.

Сваляме от котлона и добавяме отцедения боб заедно с подправките. Разбъркваме всичко и разпределяме в 4 гювечета.

Във всяко гювече слагаме от боба и навиваме карначето на спирала. Захлупваме гювечетата и запичаме във фурната на 250°С за 30 минути.

Автор: Петко Георгиев

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Начало