Продукти:
• 250 г шунка
• 1 к.ч. брашно
• 2 яйца
• черен пипер, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Разбиваме жълтъците и ги смесваме с брашното. После прибавяме ситно нарязаната шунка и подправките. Разбъркваме и внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци.
Оформяме от сместа малки топчета, които изпържваме в сгорещеното олио. Поднасяме ги много горещи.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...