Кисело зеле с пушена сланина
Продукти: (за 4 порции)
• 500 г кисело зеле
• 1 голяма глава лук
• 100 г пушена сланина
• 250 мл сухо бяло вино
• 1 с.л. свинска мас
• 1 ч.л. кимион
• 2 дафинови листа
• по желание 5-6 зърна хвойна
Начин на приготвяне:
Нарязваме сланината на дребни кубчета и я запържваме в сгорещената мас заедно със ситно нарязания лук. Прибавяме зелето, нарязано на тънки ивички, кимиона, дафиновите листа и по желание няколко зърна хвойна.
Задушаваме няколко минути, сипваме виното и задушаваме около 1 час на умерен огън. Ако е необходимо доливаме от време на време по малко вода. Когато течността се изпари и зелето остане на мазнина, отстраняваме от огъня.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...