Кулинарни рецепти » Руло със спанак

 Руло със спанак

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг спанак
• 300 г сурова наденица
• 1-2 яйца
• 3 с.л. галета
• четвърт пакетче краве масло
• 50 г пушени гърди
• 100-150 г сланина
• 500 мл доматен сок
• настъргана лимонова кора
• индийско орехче
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме и измиваме спанака. Попарваме го 5 мин във вряла вода, изплакваме го със студена вода и го отцеждаме много добре.

Смесваме месото от наденицата с яйцата, галетата и подправките. Оформяме от сместа издължено руло.

Приготвяме един голям и много тънък лист сланина. Слагаме го върху дъска за рязане и разстиламе върху него спанака. Отгоре слагаме месната смес и завиваме всичко на руло, което завързваме с канап, за да не загуби формата си.

В подходящ съд разтопяваме маслото като прибавяме и ситно нарязаните пушени гърди. След това слагаме рулото в съда и държим на силен огън, докато сланината се позачерви. Тогава намаляме огъня, сипваме доматения сок и варим рулото около 40 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало