Продукти за 8 порции:
• 1 кг сварено телешко шкембе
• 300 г телешка кайма
• 1 малка глава лук
• 1 връзка корени за супа
• 1 яйце
• 2 с.л. ориз
• 2 ч.л. доматено пюре
• четвърт пакетче краве масло
• 4 с.л. счукана галета
• 2 с.л брашно
• 1 к.ч. вино
• 3 ч.ч. бульон по избор
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• бахар, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
От каймата, ситно нарязаните магданоз и лук, яйцето, ориза, галетата и сол на вкус приготвяме плънка, която увиваме в свареното шкембе. Стягаме добре рулото с канап.
Нарязваме на ситно корените, заливаме ги с бульона и кипваме. Пускаме завързаното руло и го варим около 1 час и 30 мин. След това го изваждаме, освобождаваме го от канапа и го нарязваме на филии.
Претриваме през сито сварените корени и ги връщаме в прецедения бульон. Прибавяме виното, доматеното пюре, размито с малко вода, и сол на вкус. Кипваме соса, застройваме го с размитото със студена вода брашно и варим 5-6 мин.
Заливаме със соса филиите руло, които сме разпределили в чиниите за сервиране. При поднасяне заливаме всяка порция с разтопеното масло.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...