Продукти: (за 4 порции)
• 500 г телешки черен дроб
• 300 г лук
• 1 к.ч. червено вино
• 1 1/2 к.ч. олио
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме черния дроб от ципите и го нарязваме на парченца.
В сгорещеното олио запържваме нарязания на тънки филийки лук. Изваждаме го с решетеста лъжица и в същата мазнина слагаме дроба и леко го запържваме, като бъркаме непрекъснато с дървена лъжица.
Връщаме изпържения лук, наливаме виното и варим 2-3 мин на умерен огън, без да захлупваме. Посоляваме, поръсваме със ситно нарязан магданоз и веднага поднасяме.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...