Продукти: (за 4 порции)
• 500 г език
• половин пакетче краве масло
• 1 буркан консервиран грах
• 1 малко бурканче мариновани гъби
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме езика в подсолена вода.
Отцеждаме граха от водата и го задушаваме няколко минути заедно с маслото, сол и черен пипер на вкус. Отделно отцеждаме гъбите, посоляваме ги и ги поръсваме с черен пипер.
Нарязваме сварения език на филийки, които нареждаме в средата на чиниите за сервиране. Около езика разстиламе задушения грах, а в единия край на чиниите сипваме по малко от гъбите.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...