Кулинарни рецепти » Език с грах

 Език с грах

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г език
• половин пакетче краве масло
• 1 буркан консервиран грах
• 1 малко бурканче мариновани гъби
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме езика в подсолена вода.

Отцеждаме граха от водата и го задушаваме няколко минути заедно с маслото, сол и черен пипер на вкус. Отделно отцеждаме гъбите, посоляваме ги и ги поръсваме с черен пипер.

Нарязваме сварения език на филийки, които нареждаме в средата на чиниите за сервиране. Около езика разстиламе задушения грах, а в единия край на чиниите сипваме по малко от гъбите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало