Кулинарни рецепти » Свинско шкембе по холандски

 Свинско шкембе по холандски

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 кг свинско шкембе
• 3-4 скилидки чесън
• 30 г краве масло
• 500 мл бульон
• 250 мл сухо бяло вино
• 150 г сушени кайсии
• 3 с.л. ябълков сок
• 3 връзки пресен лук
• 3 с.л. соев сос
• 2 с.л. кайсиев конфитюр
• 2-3 листа индрише
• кориандър, розмарин, риган
• сол, червен и черен пипер

Начин на приготвяне:

Поръсваме шкембето със сол и червен пипер.

Наситняваме ригана и чесъна и ги смесваме с розмарина и черния пипер. Леко ги пасираме.

Сгорещяваме маслото и поизпържваме шкембето. Прехвърляме го в тавичка, заливаме с виното и бульона и печем 45 мин като периодично го обливаме със соса. Прибавяме ситно нарязания лук и заливаме в размития в ябълковия сок конфитюр. Печем още 30 мин. Накрая наливаме соевия сос и печем 10 мин.

Отцеждаме излишния сос, разпределяме ястието по порциите и гарнираме със сушени кайсии. Поръсваме с индрише и кориандър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало