Продукти: (за 4 порции)
• 4 телешки бъбрека
• 300 г гъби
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. бяло вино
• 2 с.л. брашно
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Почистените и измити бъбреци разполовяваме, измиваме и варим в студена подсолена вода. Щом малко поврят, наливаме топла вода и доваряваме. Така изчезва неприятната им миризма.
Отцеждаме бъбреците, нарязваме ги на ивички и подсушаваме. Пържим ги до поруменяване в сгорещената мазнина.
Прибавяме сварените в малко вода и нарязани на ивички гъби и пържим всичко заедно. Поръсваме с брашното, разбъркваме и подправяме със сол и черен пипер. Наливаме виното и готвим, докато сосът се сгъсти.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...