Кулинарни рецепти » Кюфтета от мозък

 Кюфтета от мозък

Продукти: (за 6 порции)

• 1-2 по-малки телешки мозъка
• 2 яйца
• 1 филия сух бял хляб
• 1 к.ч прясно мляко
• 1 главичка лук
• 2-3 с.л. брашно
• 2-3 с.л. галета
• магданоз, черен пипер, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Накисваме мозъка в хладка вода, за да отстраним ципата и после го пресоваме. Месим го с изцедения от млякото хляб, ситно нарязания лук, изпържен в масло, и 1 яйце. Подправяме с магданоз, черен пипер и сол на вкус.

Оформяме кюфтета, които овалваме в брашно, галета и топим в разбитото яйце. Пържим ги в сгорещено масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало