Кулинарни рецепти » Пастърма със стар фасул

 Пастърма със стар фасул

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г зрял бял фасул
• 120 г пастърма
• 4 домата
• 1 чушка от сурова туршия
• 1 ч.ч. олио
• 2 глави лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 4 люти чушлета
• сух джоджен, магданоз
• девисил, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме боба от вечерта. На другия ден го измиваме, заливаме го с 6 ч.ч. студена вода и го слагаме да ври. Когато заври, прибавяме ситно нарязаните лук, чушка и морков. Сипваме и част от олиото и варим около 1 час.

В малко мазнина запържваме нарязаната на ивички пъстърма, прибавяме обелените и настъргани домати и червения пипер, позадушаваме малко и изсипваме сместа при боба. Прибавяме целите люти чушлета, посоляваме на вкус и варим още 30 мин. Накрая поръсваме със стрит джоджен и ситно нарязани девисил и магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало