Продукти:
• 1 кг пресни картофи (средни по големина)
• 250 г пушени гърди без кости
• 500 г лук
• 50 г краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• 1/4 ч.л. кимион
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме добре картофите с помощта на четка, подсушаваме ги и ги нарязваме на кръгчета с дебелина около 0,5 см. Посоляваме ги и наръсваме с черен пипер.
Нарязваме пушените гърди на тънки парченца, горе-долу еднакви по размер. Наръсваме ги с червения пипер. Обелваме лука, нарязваме го на едро и го поръсваме с кимиона.
Нанизваме на шишчета последователно картоф, лук, пушени гърди, като започваме и свършваме с картоф.
Разтопяваме маслото и намазваме шишчетата с него. Завиваме ги плътно в алуминиево фолио и печем 35 минути в предварително загрята до 250 градуса фурна.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...