Продукти:
• 2 кг моркови
• 2 кг захар
• 2-3 листа индрише
• 1 к.л. канела
• 1 ч.л. винена киселина
Начин на приготвяне:
Почистваме морковите и ги настъргваме на едро ренде. Сипваме ги в кипяща вода и варим десетина минути, след което ги отцеждаме.
Сваряваме не много гъст сироп от захарта и 4 ч.ч. вода. Прибавяме морковите и варим на силен огън, като непрекъснато бъркаме. Щом конфитюрът започне да се сгъстява, ароматизираме с индришето. След 5-6 мин поръсваме канелата, а след още 2-3 мин прибавяме винената киселина.
Готовия конфитюр разсипваме в сухи затоплени буркани.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...