Продукти:
• 2 кг моркови
• 2 кг захар
• 2-3 листа индрише
• 1 к.л. канела
• 1 ч.л. винена киселина
Начин на приготвяне:
Почистваме морковите и ги настъргваме на едро ренде. Сипваме ги в кипяща вода и варим десетина минути, след което ги отцеждаме.
Сваряваме не много гъст сироп от захарта и 4 ч.ч. вода. Прибавяме морковите и варим на силен огън, като непрекъснато бъркаме. Щом конфитюрът започне да се сгъстява, ароматизираме с индришето. След 5-6 мин поръсваме канелата, а след още 2-3 мин прибавяме винената киселина.
Готовия конфитюр разсипваме в сухи затоплени буркани.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...