Продукти:
• 2 кг моркови
• 2 кг захар
• 2-3 листа индрише
• 1 к.л. канела
• 1 ч.л. винена киселина
Начин на приготвяне:
Почистваме морковите и ги настъргваме на едро ренде. Сипваме ги в кипяща вода и варим десетина минути, след което ги отцеждаме.
Сваряваме не много гъст сироп от захарта и 4 ч.ч. вода. Прибавяме морковите и варим на силен огън, като непрекъснато бъркаме. Щом конфитюрът започне да се сгъстява, ароматизираме с индришето. След 5-6 мин поръсваме канелата, а след още 2-3 мин прибавяме винената киселина.
Готовия конфитюр разсипваме в сухи затоплени буркани.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....