Кулинарни рецепти » Конфитюр от моркови

 Конфитюр от моркови

Продукти:

• 2 кг моркови
• 2 кг захар
• 2-3 листа индрише
• 1 к.л. канела
• 1 ч.л. винена киселина

Начин на приготвяне:

Почистваме морковите и ги настъргваме на едро ренде. Сипваме ги в кипяща вода и варим десетина минути, след което ги отцеждаме.

Сваряваме не много гъст сироп от захарта и 4 ч.ч. вода. Прибавяме морковите и варим на силен огън, като непрекъснато бъркаме. Щом конфитюрът започне да се сгъстява, ароматизираме с индришето. След 5-6 мин поръсваме канелата, а след още 2-3 мин прибавяме винената киселина.

Готовия конфитюр разсипваме в сухи затоплени буркани.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало