Продукти:
• 2 кг моркови
• 2 кг захар
• 2-3 листа индрише
• 1 к.л. канела
• 1 ч.л. винена киселина
Начин на приготвяне:
Почистваме морковите и ги настъргваме на едро ренде. Сипваме ги в кипяща вода и варим десетина минути, след което ги отцеждаме.
Сваряваме не много гъст сироп от захарта и 4 ч.ч. вода. Прибавяме морковите и варим на силен огън, като непрекъснато бъркаме. Щом конфитюрът започне да се сгъстява, ароматизираме с индришето. След 5-6 мин поръсваме канелата, а след още 2-3 мин прибавяме винената киселина.
Готовия конфитюр разсипваме в сухи затоплени буркани.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...