Кулинарни рецепти » Локум от ябълки и дюли

 Локум от ябълки и дюли

Продукти:

• 3 кг ябълки
• 3 кг дюли
• 2 ч.ч. смлени орехови ядки
• захар
• пудра захар за овалване

Начин на приготвяне:

Обелваме плодовете, нарязваме ги на парчета и поотделно ги варим в малко количество вода, докато омекнат. Претриваме ги през цедка.

Смесваме пюретата, премерваме сместа и прибавяме същото количество захар. Варим до сгъстяване на пюрето, като бъркаме непрекъснато с дървена лъжица. Накрая прибавяме орехите и прехвърляме сместа в разлат съд, за да желира.

Разстиламе желето върху намазнена хартия и го оставяме на слънце да се суши. После го нарязваме на кубчета, които овалваме в пудра захар. Нареждаме локумчетата в кутия, затваряме плътно и съхраняваме на хладно.

Автор: Желязка Панделиева

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало