Продукти:
• 2 кг вишни
• 1,6 кг захар
• 4 г пектин
• 1 ч.ч. вода
• 1 к.л. лимонена киселина
Начин на приготвяне:
Подбираме добре узрели вишни. Измиваме ги, изваждаме костилките и добре ги смачкваме. Заливаме ги с вода – на 2 кг плод, заливаме 1 ч.ч. вода.
Слагаме ги да врат и 5 мин. след като заврат, прецеждаме сока и в него добавяме захарта и пектина, разтопен във вода. Сока варим до необходимата гъстота. Малко преди да свалим желето от огъня добавяме лимонената киселина.
Разсипваме желето горещо в сухи буркани.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...