Продукти: (за 6 порции)
• 500-600 г телешки или говежди черен дроб
• 10-12 мариновани или пресни сварени гъби
• половин пакетче краве масло
• 1 к.ч. червено вино
• 1 с.л. галета
• 1 1/2 к.ч. отцедено кисело мляко
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Почистваме дроба и го нарязваме на ивици. Слагаме го в сгорещената мазнина, разбъркваме няколко пъти и след това го задушаваме 5-6 мин, като сипваме отстрани половината от виното.
Прибавяме нарязаните сварени гъби, изцеденото кисело мляко, останалото вино, сол и черен пипер на вкус. Кипваме ястието и го отстраняваме от огъня.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...