Кулинарни рецепти » Телешки бъбреци по лиежки

 Телешки бъбреци по лиежки
/Белгия/

Продукти: (за 3 порции)

• 500 г телешки бъбреци
• 80 г сланина
• 8 малки глави лук
• 12 малки пресни картофа
• 2 с.л. краве масло
• 4 плодчета от хвойна
• 5-6 капки джин
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме сланината на кубчета и я запържваме в половината от маслото заедно с целите главички лук. Изваждаме запържените продукти с помощта на решетеста лъжица и в същата мазнина запържваме бъбреците, които сме почистили, измилисме ги много добре на течаща вода и сме ги отцедили.

В останалото масло запържваме обелените цели картофчета, като при нужда прибавяме малко вода, за да не променят картофчетата цвета си. След това прибавяме сланината, лука и картофите към бъбреците. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и печем ястието в предварително загрята умерена фурна без да захлупваме съда. Ако е необходимо, доливаме по малко топла вода.

Към края на печенето прибавяме смачканите хвойнови плодчета, а 5 мин преди да извадим от фурната поръсваме с рома. Поднасяме ястието в съда, в който е изпечено.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало