Продукти: (за 3 порции)
• 500 г телешки бъбреци
• 80 г сланина
• 8 малки глави лук
• 12 малки пресни картофа
• 2 с.л. краве масло
• 4 плодчета от хвойна
• 5-6 капки джин
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме сланината на кубчета и я запържваме в половината от маслото заедно с целите главички лук. Изваждаме запържените продукти с помощта на решетеста лъжица и в същата мазнина запържваме бъбреците, които сме почистили, измилисме ги много добре на течаща вода и сме ги отцедили.
В останалото масло запържваме обелените цели картофчета, като при нужда прибавяме малко вода, за да не променят картофчетата цвета си. След това прибавяме сланината, лука и картофите към бъбреците. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и печем ястието в предварително загрята умерена фурна без да захлупваме съда. Ако е необходимо, доливаме по малко топла вода.
Към края на печенето прибавяме смачканите хвойнови плодчета, а 5 мин преди да извадим от фурната поръсваме с рома. Поднасяме ястието в съда, в който е изпечено.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...