Кулинарни рецепти » Израелски гювеч с бял дроб

 Израелски гювеч с бял дроб

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г телешки дроб
• 1 кг картофи
• 1 глава лук
• 1-2 моркова
• 2 -3 дафинови листа
• 1 к.ч. картофи
• 1 глава лук
• 1-2 моркова
• 2-3 дафинови листа
• 1 к.ч. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме дроба от кръвоносните съдове и бронхите и го нарязваме на тънки ивици. Запържваме го в сгорещена мазнина.

Посоляваме и го слагаме в пръстен гювеч, заедно с почистените и нарязани на малки кубчета картофи. Наливаме 1 ч.ч. топла вода, досоляваме и продължаваме да задушаваме, докато и картофите омекнат.

Автор: Радина Стоева

Представяме Ви:

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало