Продукти: (за 4 порции)
• 100 г бадемови бисквити
• 250 г извара
• 100 г сметана
• 100 г пудра захар
• 1 ванилия
• 100 г консервирани или пресни вишни
• 1 щипка канела
• 1 лимон
• 1 с.л. настърган шоколад
Начин на приготвяне:
Натрошаваме бисквитите много на ситно, измиваме лимона с гореща вода, настъргваме му кората, а от половинката изцеждаме сока. С миксер разбиваме на гладка смес изварата, сметаната, захарта, ванилията и 1 с.л. лимонов сок.
Сместа объркваме с бисквитите и лимоновата кора. Разсипваме крема в купички и го заливаме с пасираните на пюре с 50 мл вишнев сок вишни и ароматизирани с канелата. Наръсваме с настърган шоколад.
Соса можем да приготвим и от пресни ягоди, малини, праскови, като го подсладим със захар или мед.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...