Продукти: (за 4 порции)
• 200 г ориз
• 1 глава лук
• 30 г краве масло
• 2 яйца
• 1-2 с.л. галета
• черен пипер, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Кипваме 300-400 мл подсолена вода в тенджера с дебело дъно. Слагаме измития ориз. Варим го захлупен на много слаб огън и без да бъркаме, докато попие водата.
Охлаждаме и го смесваме с яйцата, нарязания на ситно лук, размекнатото масло и черния пипер. За сгъстяване на сместа добавяме галета.
От получената смес с навлажнени ръце оформяме кюфтета, които пържим в сгорещено олио.
Поднасяме ги с кетчуп или соев сос.
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...