Продукти: (за 5 порции)
• 300 г сух хляб
• 300 г тиквички
• 1 1/2 ч.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 100 г кашкавал
• 50 г сирене
• 1 с.л. ракия
• 1 к.ч. брашно
• магданоз, черен пипер, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквичките, нарязваме ги на малки парченца и ги сваряваме в млякото. Изчакваме да изстинат и ги намачкваме.
Прибавяме съвсем ситно натрошения хляб, яйцата, настърганите сирене и кашкавал, ракията, магданоз, черен пипер и сол. Бъркаме, докато получим еднородна смес.
С лъжица загребваме от готовата смес, оформяме кюфтета, овалваме ги в брашното и пържим в малко мазнина от двете страни до светло кафяв цвят.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...