Продукти: (за 4 порции)
• 1 прясна зелка
• 1 морков
• 1-2 чушки
• 2-3 домата
• 2 дафинови листа
• 3-4 зърна черен пипер
• 1-2 зърна бахар
• 1 к.ч. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелката, морковите и чушката и ги запържваме в сгорещената мазнина, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица.
След като зелето омекне, прибавяме обелените и настъргани домати и посоляваме. Продължаваме пърженето, като заливаме с 1 к.ч. гореща вода и пускаме бахара, черния пипер и дафиновите листа. Пържим ястието до извирането на водата и го оставяме на мазнина.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...