Продукти: (за 5 порции)
• 300 г сух хляб
• 300 г тиквички
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 100 г кашкавал
• 50 г сирене
• 1 с.л. ракия
• 70 г брашно
• магданоз, черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме нарязаните на дребно тиквички в прясното мляко. Намачкваме ги след като изстинат.
Прибавяме хляба, натрошен съвсем на дребно, яйцата, настърганите кашкавал и сирене, ракията, ситно нарязан магданоз,черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме сместа, докато стане еднородна.
С лъжица гребваме от сместа и я овалваме в брашното, като оформяме кръгло кюфте. Пържим в малко мазнина от двете страни до светлокафяв цвят.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...