Кулинарни рецепти » Котлети от леща

 Котлети от леща

Продукти: (за 4-6 порции)

• 1 кг леща
• 2 с.л. брашно
• 3-4 яйца
• 1 глава лук
• 3 с.л. масло
• магданоз, галета
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Сваряваме добре измитата и изчистена леща. Отцеждаме и я пасираме. Смесваме я с наситнените лук и магданоз, яйцата, брашното, 1 с.л. масло и подправките и разбъркваме хубаво.

От това пюре оформяме питки, които овалваме в галета, топим в разбито яйце и пържим в сгорещено масло до поруменяване. Поднасяме ги със сос или със зелева салата.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало