Продукти:
• 1 ч.л. черен чай
• 400 г сметана
• 100 г захар
• 6 жълтъка
• 1/2 к.ч. ром
Начин на приготвяне:
Попарваме чая в емайлиран или порцеланов сос с 1 к.ч. кипяща вода и го държим покрит няколко минути. Прецеждаме отварата през тензух, похлупваме и оставяме да се охлади.
Прибавяме разбитата със захарта сметана и разбитите жълтъци. Варим на умерено слаб огън при непрекъснато бъркане.
Когато сместа се сгъсти, ароматизираме с рома и разливаме в стъклени чаши. Поднасяме крема добре охладен.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...