Кулинарни рецепти » Ориз с компот от праскови

 Ориз с компот от праскови

Продукти:

• 1 к.ч. ориз
• 1 л прясно мляко
• 1 ч.ч. захар
• 1 жълтък
• 1 ч.л. краве масло
• 1 ванилия
• 1 компот от праскови
• 1 1/2 с.л. нишесте

Начин на приготвяне:

От ориза, млякото и захарта сваряваме гъста каша. Щом отстраним от огъня, подправяме с жълтъка, разбит с маслото и ванилията.

Изсипваме сместа в къдрава форма, изплакната със студена вода, и оставяме да замръзне. Обръщаме в подходяща чиния, и отгоре нареждаме отцедени и нарязани на филийки праскови от компота. В основата на сладкиша също нареждаме половинки праскови.

Отделяме 1 1/2 ч.ч. сок от компота, размиваме в него нишестето и сваряваме крем. Бъркаме крема, докато се охлади, и заливаме с него ориза и плодовете.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало