Кулинарни рецепти » Варени гулии по ямболски

 Варени гулии по ямболски

Продукти: (за 2 порции)

• 400 г гулии
• 1-2 с.л. краве масло
• 1 ч.л.захар
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме гулиите в подсолена вода.

Загряваме маслото, сипваме захарта и пържим, докато се зачерви. Прибавяме брашното и млякото. Пущаме обварените и нарязани на филийки гулии и варим още 5-6 мин на тих огън. Подправяме със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало