Продукти:
• 6-7 средно големи моркова
• 1/2 к.ч. олио
• 1 с. л. брашно
• 1 ч. л. червен пипер
• 2-3 домата или 1 с. л. доматено пюре
• 1 връзка магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме и нарязваме морковите на колелца и ги запържваме в сгорещеното олио.
Като поомекнат добавяме брашното и червения пипер, заливаме с вода, колкото да покрие морковите, прибавяме настърганите домати (пюрето), посоляваме и варим на тих огън.
Малко преди да свалим от огъня добавяме нарязания на ситно магданоз.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...