Кулинарни рецепти » Ризото с топено сирене

 Ризото с топено сирене

Продукти:

• 300 г ориз
• 150 г топено сирене
• 1-2 к.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 30 г краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на парченца сиренето, слагаме в тенджера и го заливаме с прясно мляко, което да го покрие. Оставяме да престои така около 2 часа.

След това поставяме тенджерката със сиренето в по-голям съд и варим на водна баня докато се разтопи. Прибавяме маслото и разбъркваме на хомогенна смес. Махаме от огъня и добавяме 2 жълтъка при енергично бъркане.

През това време сваряваме ориза в подсолена вода. Изцеждаме го, сипваме в съд и заливаме с приготвената от сиренето смес. Разбъркаваме добре и сервираме ястието горещо.

Автор: Величка Каменова

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало